2013. május 16., csütörtök

Mi ez? - Gyógyító ásványok


Biztosan észrevettétek már, hogy az egyes csakráknál felsorolok mindig hozzá tartozó ásványokat is. De mi is ennek a jelentősége, funkciója?
A köveknek is, mint minden másnak a Földön, egy bizonyos frekvencián kibocsájtott rezgése van.  Ahogy az ásványoknak is, úgy a növényeknek, és az emberi testnek, sőt az emberi test különböző szerveinek különböző a rezgése is. Ha fizikai, vagy mentális betegség lép fel, ezek a rezgések megváltoznak, hasonlóan ahhoz, mint amikor a szív ritmusának zavara lép fel, a megszokott ütemből kizökken, és szívritmuszavar alakul ki.
A kőterápia természetesen csak kiegészítő kezelésként használható, a megfelelő testrészhez a megfelelő követ (tehát rezgéshez a rezgést) párosítva azonban gyógyító hatással bír. Így párosíthatóak az egyes csakrákhoz bizonyos ásványok, hiszen az adott területen fellépő problémákra pozitív hatást gyakorol bizonyos ásványok rezgése.


A gyógyító ásványoknak többféle alkalmazása is ismert. Mindenki a számára megfelelő módon alkalmazhatja őket az alábbiak szerint:

Marokkő: Erre a célra egy kisebb, sima felületű ásványt válasszunk, érdemes olyan helyre menni választani, ahol sokféle ásvány van, így néhányat a kezünkbe véve próbálgathatjuk, hogy melyik tapintása tölt el minket kellemes érzéssel.  A kő kézbe véve a tenyér reflexzónáin keresztül hat és harmonizál. Különböző életszakaszokban más-más kő lehet segítségünkre, de egyszerre többet is használhatunk, ezeket magunknál is tarthatjuk, megfelelően tárolva.
Fürdő és elixír: Itt a kő a vízzel lép kölcsönhatásba, a víz átveszi a kő rezgéseit (elég csak az ásványvízre gondolni, amit mindenki iszik nap, mint nap), és fürdésre, valamint fogyasztásra is használhatjuk. Az ásvány alapos tisztítása után helyezzük a vízbe, akár több órára is, így kívülről, és belülről is átjárhat bennünket gyógyító rezgése.

Ékszerek: Az ékszerviselés hagyománya messzi időkre nyúlik vissza, a különféle ötvözetek mellett a drága és féldrágakövek viselése is ősi szokás. Az ékszer idővel összesimul viselőjével, tehát nem csak a kő hat a te rezgéseidre, hanem fordítva is igaz. Ezért nem szerencsés, ha örökölt ékszert tisztítás nélkül hordunk, mert akár negatív rezgéseket is magunkra ölthetünk általa. A megfelelően tisztított kővel azonban pozitív rezgéseket kaphatunk.
Masszázs és csakraterápia: Ezekkel a módszerekkel külsőleg, fizikailag hathatunk bizonyos területekre. Míg a masszázsnál a sima, nagyobb felületű kövekkel masszírozunk, dörzsölünk az érintett testrészen, a csakraterápiánál a megfelelő csakrához helyezzük az ásványt, és közben pihenünk, meditálunk, relaxálunk.  

Tisztításuk:
A köveket érdemes rendszeresen tisztítani, hiszen ahogy adják, úgy kapják is a rezgést, így erejük idővel halványulhat. Folyó víz alatt tartva kb 10 perc alatt tisztítható meg, de tengeri sóba is tehetjük (úgy hogy ellepje), így két-három nap után lehet a tisztulás eredményes.  A sót ezután dobjuk ki.


Ha egyszer csak úgy érezzük, már nem azt a hatást kapjuk, amit eddig, nem azt érezzük kézbe véve, mint korábban, akkor a kő „jelez”, így valószínűleg nincs rá szükségünk. Ilyenkor tartsunk pár nap szünetet, mielőtt újra kézbe vesszük.

Nagyon sok blog és oldal van, ahol különféle listák vannak arról, melyik ásvány milyen tünetek, betegségek enyhítésére szolgálhat. Ezért nem kezdek most hosszú listázásba, inkább bemásolok pár számomra hasznos gyűjtést.

Betegségek szerint abc-be rendezett lista: http://www.gyogyitaskovekkel.hu/betegsegek.php
Ásványlista abc-ben képekkel, rövid leírással: http://ezo.hezekiah.hu/?as_menu=2
Ásványi alapú termékek: http://www.geoproduct.hu/


A türkiz ékszerfotó forrása: http://www.meska.hu/ProductView/index/434325

2013. május 15., szerda

Napfonat csakra


A harmadik csakránk legfőbb energiaelosztó központunk. Kiemelkedően fontos a többi csakra működését tekintve is, így mindenképpen érdekünk, hogy ez a terület megfelelően működjön. 
Ez a csakra gyorsabban forog az alsó kettőnél, és közelebb visz minket a külvilághoz, mint az alsó kettő. Itt már megmutatkozik szerepünk a külvilág felé, valamint megjelenik az apával való kapcsolat, amely ha problémás, az lenyomatot hagy ezen a területen, gátolva minket a felszabadult és harmonikus állapot megélésében. 
Az alábbi összefoglalóban a csakrához tartozó területek és problémák felsorolása látható, gyógyítására, harmonizálásra csoport vagy egyéni terápia kereteiben van lehetőség.