2013. augusztus 29., csütörtök

Balla-féle hangtál kezdő tanfolyam - élménybeszámoló

Kezdeném azzal a történet elmesélését, hogy az egész, az elejétől a végéig mesébe illő. A tanfolyamot a barátaimtól kaptam születésnapi ajándékul, ami egy igazán váratlan, és nagyszerű meglepetés volt, még el is pityeredtem magam.

Az oktatást Székelyné Pál Adrienn tartotta részünkre Gyálon, ahol az ő kis "kuckójában" ismerkedhettünk meg a tálakkal, és ezzel a csodálatos módszerrel. Azt kell mondanom, hogy ez igazán az, ami még a szkeptikusoknak, és a semmiféle ezoterikus vagy spirituális utat nem folytatóknak is jó, és meggyőző élmény lehet. Az egész módszer ugyanis nagyon lecsupaszítva nem más, mint fizika. Az általában hét fémből készülő, különféle méretű tálak ugyanis ütésre, vagy dörzsölésre rezgésbe jönnek (mérettől függően más-más frekvencián), és ez okoz pozitív élettani hatást fizikai és mentális síkon is. Ha hiszel benne, ha nem, akkor is épp úgy működik.
A módszer alkalmazása nem veszélytelen, ezért alapos felkészülést igényel, és csak az alkalmazhatja felelősséggel, aki elsajátította a módszert, és pár alapszabályt. Értelemszerűen például szívbetegeken, vagy pészmékert használókon nem alkalmazható, sem kismamákon, mert nem várt folyamatokat indíthat el. Ezen kívül nagyjából bármilyen problémára hasznos lehet, különösen görcs - vagy stresszoldásra, daganatokra, álmatlanságra, vérnyomásproblémákra stb.
Pozitív hatásait a gyakorlás során mi is megtapasztaltuk, a tanfolyamot követő három éjszaka úgy aludtam, mint a tej. Másodlagos hatásként az aktivitásom is nőtt, tele lettem energiával és tetterővel.

Az én célom elsősorban az volt, hogy a masszázshoz és a meditációkhoz tudjam kiegészítő kezelésként alkalmazni, de hamar rádöbbentem, hogy ez nem csak ennyiről szól. A továbbiakhoz viszont szükségem lesz további tálakra (jelenleg csak egy 300g-os tálam van), hiszen a teljes test kezeléséhez szükséges minimum 6 különböző méretű tál. Amíg ez nincs meg, addig valóban csak kiegészítésként tudom használni, arra viszont nagyon remek lesz, hisz segíti az ellazulást, és a kapcsolódást a "felsőbb énünkhöz".

Visszatérve az oktatásra, csak jókat mondhatok. Alapos és gondos tanítást kaptunk elméletben és gyakorlatban is, az egész nap jó hangulatban telt. A tálak történetétől kezdve a kezelés mikéntjéig mindenről szó esett, és sokféle egyéb hangszert is kipróbálhattunk, minek köszönhetően leginkább egy óvodás csoportra hasonlítottunk, ahogy a földön ülve próbálhattuk az esőcsinálót, a tingshát, vagy a didgeridoo-t. Megnéztük mi történik, ha a tálba vizet teszünk, sőt meg is kóstoltuk a vizet. Adrienn arról is beszámolt, hogy nemrég vérvizsgálatot végeztek, megnézték milyen az ember vére a kezelés előtt, illetve utána. Az eredmény meggyőző, a vérben komoly átalakulás történik pozitív értelemben. A legszembetűnőbb, hogy a vér oxigénellátása szinte hihetetlen mértékben megnő, a szerkezete átalakul, öngyógyító folyamatok indulnak be a szervezetben. Mivel testünk közel 80%-a víz, ezért a tálak rezgése értelemszerűen a teljes testünkre hatással van. Nem marad ki egyetlen sejtecske sem, mindenhová eljut.

Nem szépítem, ez az élmény levett a lábamról, és célom, hogy tovább mélyítsem tudásomat a témában. Míg erre lehetőségem nem nyílik, addig is szívesen próbálom ki kiegészítő kezelésként a hozzám érkezők remélhetőleg nagy-nagy örömére.